Househusband Selama Dua Minggu

house husband

Jobless now. Actually, saje ambil cuti lebih. Tempat kerja dah berpindah-randah, nak pergi kerja pun sikit punya susah. Terus minta early termination daripada company lama. So dua minggu lebih ni jadilah househusband sekejap sebelum start kerja baru.

Kalau mood datang, memang enjoy memasak. Lepas tu kalau masak mesti sedap. lol

Ribeye steak medium well

Then kalau ada jemputan event, bawalah wife keluar hujung minggu. Wife tengah berperang nak submit final thesis hujung bulan ni. Semoga semuanya berjalan lancar.

Red Bull Air Race last weekend. For somebody yang dah pernah tengok 5-6 bijik Sukhoi buat pertunjukan aerobatik serentak, Red Bull Air Race ni kira boleh la.

Basuh baju, sidai kain, masak, basuh pinggan mangkuk tu dah memang rutin mingguan. Then kena allocate masa untuk projek Takaful. Dah start kerja baru tak boleh dah nak beratkan sangat project ni.

Actually ni macam preview untuk saya sebab long term planning nak berhenti kerja and do something on my own. Kerja ni sementara je, selagi boleh tahan ikut telunjuk orang lain dan selagi masih best. Kalau promoted and ada peluang tinggal kat Switzerland setahun dua, seronok gak. Company based in Switzerland dan policy mereka memang encourage staff pergi different site globally untuk belajar. So, whatever opportunity ada nanti grab je, bila dah bosan find something else.

At the end, kena ada something on your own yang boleh grow and maintain. Bisnes takaful ni satu cabang, next unit trust maybe? Then ultimately maybe jadi full-time trader? Cita-cita dari awal belajar kat Moscow dulu nak jadi full-time trader. Semua benda ni selaras dengan topik Personal Finance dalam blog ni.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

11 Comments