Gadis Malaysia Lebih Menyukai Lelaki Yang Menggunakan Android Berbanding iPhone?

 

Saje buat survey beberapa hari yang lalu di page blog.ariff untuk melihat ‘kebenaran’ komik atas ni. Daripada keputusan survey tersebut (lihat respon pembaca blog.ariff di bawah) kebanyakan perempuan Malaysia lebih menggemari lelaki yang menggunakan smartphone Android berbanding iPhone.

 

 

Aku agak terkejut dengan keputusan ini kerana pada aku, dari segi rupa, iPhone tampak lebih kacak dan bergaya berbanding Android phones. Pada masa yang sama iPhone juga melambangkan status kewangan pemiliknya yang kukuh. Perempuan mesti suka lelaki macam tu kan?

 

Mungkin jawapan daripada survey yang aku lakukan di page aku tidak cukup langsung untuk mencari gambaran sebenar lelaki yang menjadi pilihan kebanyakan awek diluar sana, adakah yang menggunakan smartfon Android, atau mungkin juga kesimpulan asal yang aku buat tadi memang tepat?

 

Berikan pendapat anda. Dalam hal ini, sila abaikan segala aspek lain (rupa, wang, peribadi, dan sebagainya) supaya tak merumitkan survey ni. Kaum perempuan suka lelaki yang guna phone apa? Android atau iPhone? Jawab berdasarkan kemahuan dan pengetahuan anda. Takde jawapan yang betul atau salah.

 

Android phones or iPhone? Sorry, BlackBerry tak layan :P

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

82 Comments