[Info Terkini] e-Rayuan UiTM Sesi Julai 2010

Sekarang ni adik aku tengah sibuk menguruskan permohonan kemasukan ke UiTM. Diploma in Tourism hari tu dah settle, dapat pointer hebat gak ah 3.494, lagi sikit da.. Dapat la anugerah pelajar terbaik kat Kolej Shahputra. Okla tu kan.. Baru dapat offer untuk buat Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Tourism Management kat UiTM Shah Alam. Dekat je ngan rumah. Naik motor 20 minit sampai. Kalau dia ada kat rumah senang la aku nak suruh jadi driver aku nanti. hoho~ Takde lesen lagi sebab lepas SPM dulu aku banyak main. Tak sempat amik.

Kembali ke poin asal, adik aku ni tadi dah pergi ke UiTM tanya pasal status permohonan UiTM untuk pengambilan bulan Julai 2010 ni. Ramai kawan-kawan dia tak dapat keputusan lagi. Ini respon daripada UiTM:

brought to you by

  • e-Rayuan untuk sesi Julai 2010 tidak akan dibuka sebab permohonan terlalu banyak sekarang ni.
  • Kepada pemohon yang belum dapat keputusan permohonan ke UiTM, harap bersabar sebab pihak UiTM masih lagi sedang memproses permohonan.
  • Sistem akan dikemaskini tiap-tiap hari, jadi kepada yang masih menunggu tu check jelah tiap-tiap hari. Katanya keputusan akan keluar selewat-lewatnya hari Sabtu ni.
  • Pemohon akan dipilih berdasarkan pointer. Jadi kalau siapa pointer 3 dan ke atas tu, relax jelah. Ada harapan.

Jadi kepada sesiapa yang masih menunggu tu, good luck la ye =)

 

Comments

  1. miera says

    saye lpasan spm..ngat nk mohon uitm..tp skrg saye bekerje..mgkin saye brnti bln 6..ley kew uitm trime permohonan saye..

  2. says

    Frust.. aku tak dapat.. pointer aku 3 ke atas. sbb yg nyata aku xdapat adalah aku g isi 2 2 borang online. iaitu UPU dan Uitm online.. so awal2 lagi Uitm reject aku.. Andaiku tahuu mati hidup semula aku tak isi UPU…….. sbb uItm di hati ku.. Somebody help me.. Im so downn.. ;(

    Aku mesti sambung degree… 4 my future life sake..

    • cik bya says

      alololo..
      cian plak mawar layu..
      try r kol uitm..
      xpun buat surat rayuan and hantar direct kat n.canselor
      mmbe aku suruh bt cam tu..
      sbb dia skrg dah dpt..

  3. cik bya says

    hari2 aku cek stdn portal,tp sampaƬ hari ni stil xdpt lg..harap maaf memanjang, kwn2 lain dpt plak..walhal pointer lbih kurang je..
    Uitm x syg aku ke? Hukhuk. :(

    • alan says

      hurm..mmg sdy pon kene cmtu..so kite doa,solat hajat,wt nazar n hope for the best la.insyaAllah

  4. says

    adek aku pon br dapat tawaran ke Uitm deg untuk acc…tp der gak kwn2 dei yg xdapat..padahal pointer ok…masalah teknikal agaknyer kot kn..
    tp hope yg wat rayuan tu dapat lah kan…

    • alan says

      rayuan untuk UPU rasanye ade…tp utk uitm mmg xkn dibuka utk sesi julai ni..jadi boleh la check hari hari,ade rezeki insyaAllah dpt

      • faizoe says

        aku pnya cite plak psal penerapan diploma sem 3 ke degree…aku x dpt, CGPA aku da ckup untk aku lyak dpat smbg degree…tp x dpat..yg plik nya member2 aku smua dpat..pointer aku tngi dri diowg..sdey..adakah ini ksilapan teknikal?

  5. says

    Oh! Giler dahsyat! Deii.. Menakutkan. Nasib baik nis dah degree ni. Pointer tak cecah 3 utk first year. Tak tau la adik nis nanti macam mana.

    [Inilah.. UiTM dihatiku.. Hmm.. Takut..]

    Ariff, search keirei kat google tadi blog ariff naik atas daripada blog keirei tu sendiri. Congrats! Haha..

  6. says

    bro.. x seokan ka post nie? info bagus nie… aku try search kat pakcik google x naik 1st page lg nie.. xpa nanti mlm aku try tanya pakcik google lg pasal topik post nie. kut dia x antar labah2 lg kan..

    • ariff says

      okeh. front page dah. Lambat sket dia index.
      tengok pages from malaysia atau search melalui Google.com.my

      • says

        bro.. jumpa dah kat 1st page. pakar seo la ko nie. cayalah..
        keyword yg ditest..
        rayuan uitm 2010
        rayuan uitm sesi 2010
        rayuan uitm sesi julai 2010
        rayuan uitm julai 2010
        rayuan uitm << 1st page tp bawah sketla sebab keyword general sgt.

        semua kongker habis… SALUTE. (err.. ni sepatutnya pegi page lain kan)

        • ariff says

          hahaha.. rajin ko check.
          anyway itulah, tutorial semua dah tulis. ikut yang aku tulis tu je. settle.

          Thanks =)

          • says

            info bagus..aku yg tertarik ngan topik mcm nie.. pasal ptg td aku search link untuk result posting dpli julai x jumpa2 info yg tepat. so bila baca posting mcm ni terasala betapa pentingnya pemberi maklumat tu berseokan article yg dipost tu. anyway.. anda telah membantu ramai adik di luar sana dpt maklumat tepat. tahniah.

            p/s: aku rasa byk pahala dah hang dpt nie..