Hujung Tahun Dividen Pun Masuk..

Kenapa saya suka bulan Disember dan kenapa anda semua perlu suka? Satu je sebab. Bukan sebab nak masuk tahun baru, tapi sebab dividen ASB masuk bulan ni. Kepada yang dah bertahun-tahun peram duit dalam akaun ASB, memang menunggu-nunggu bulan ni, lebih-lebih lagi kepada mereka yang tak pernah sentuh langsung duit dalam tu. Kenyang bila dividen…

Bila Masa Paling Sesuai Untuk Membeli Silver & Gold?

Berdasarkan tips-tips pakar dan daripada pembacaan ebook Pelaburan Silver, cara yang paling mudah untuk menentukan samada harga dan masa yang sesuai untuk membeli silver adalah dengan membeli ketika relatif harga silver adalah kurang daripada 1. Bagaimana menentukan relatif harga silver? 1. Pergi ke stockcharts.com atau terus ke link ini untuk melihat harga silver. 2. Berdasarkan…

Cara Membeli IPO Melalui Maybank2u

Pertama kali saya beli IPO, saje nak timba pengalaman sebelum pembelian IPO satu lagi yang saya tunggu-tunggu. Mudah je sebenarnya. IPO yang dibeli kali ni adalah IPO Pavilion REIT. Pavilion Real Estate Investment Trust (REIT) adalah pemilik Pavilion (yes.. tempat budak-budak poser melepak tapi tak beli apa-apa tu.. ) dan menara Pavilion. Daripada namanya, kita…