Instrumen Pelaburan Popular Di Malaysia

Entri sekadar perkongsian daripada pembacaan saya. Ada instrumen yang saya baru tau secara detail seperti pelaburan Bank Rakyat tu, jadi saya pasti mesti ada di luar tu yang tak tau lagi. Banyak lagi instrumen pelaburan lain dan sebenarnya kita digalakkan untuk melabur dalam pelbagai instrumen. Kalau satu tak jadi, yang lain boleh back up. Kepada…

Hujung Tahun Dividen Pun Masuk..

Kenapa saya suka bulan Disember dan kenapa anda semua perlu suka? Satu je sebab. Bukan sebab nak masuk tahun baru, tapi sebab dividen ASB masuk bulan ni. Kepada yang dah bertahun-tahun peram duit dalam akaun ASB, memang menunggu-nunggu bulan ni, lebih-lebih lagi kepada mereka yang tak pernah sentuh langsung duit dalam tu. Kenyang bila dividen…

Bila Masa Paling Sesuai Untuk Membeli Silver & Gold?

Berdasarkan tips-tips pakar dan daripada pembacaan ebook Pelaburan Silver, cara yang paling mudah untuk menentukan samada harga dan masa yang sesuai untuk membeli silver adalah dengan membeli ketika relatif harga silver adalah kurang daripada 1. Bagaimana menentukan relatif harga silver? 1. Pergi ke stockcharts.com atau terus ke link ini untuk melihat harga silver. 2. Berdasarkan…