Bila Masa Paling Sesuai Untuk Membeli Silver & Gold?

Berdasarkan tips-tips pakar dan daripada pembacaan ebook Pelaburan Silver, cara yang paling mudah untuk menentukan samada harga dan masa yang sesuai untuk membeli silver adalah dengan membeli ketika relatif harga silver adalah kurang daripada 1. Bagaimana menentukan relatif harga silver? 1. Pergi ke stockcharts.com atau terus ke link ini untuk melihat harga silver. 2. Berdasarkan…

Cara Membeli IPO Melalui Maybank2u

Pertama kali saya beli IPO, saje nak timba pengalaman sebelum pembelian IPO satu lagi yang saya tunggu-tunggu. Mudah je sebenarnya. IPO yang dibeli kali ni adalah IPO Pavilion REIT. Pavilion Real Estate Investment Trust (REIT) adalah pemilik Pavilion (yes.. tempat budak-budak poser melepak tapi tak beli apa-apa tu.. ) dan menara Pavilion. Daripada namanya, kita…

Kenapa Perlu Ada Financial Planning Yang Betul?

Nak jadi kaya? Maybe, but not necessarily that. Kenapa bila kita mula membincangkan pasal perancangan kewangan, mulalah orang berkata nak jadi kaya tahap jutawan billionaire dan sebagainya. Saya bagi anda satu je alasan mudah kenapa kita perlu bijak dalam menguruskan kewangan kita iaitu, dah tua nanti siapa nak jaga? Takkan nak mengharap anak-anak 100%? Ini…