Perancangan Kewangan Di Awal Kerjaya

Bila dah ada income, kena ada perancangan kewangan. Kalau tak duit akan hilang just like that. Ini adalah senarai yang saya perlu kaji dan ambil tindakan untuk jangka masa tiga bulan ni. Harap perkongsian ini dapat membantu anda merancang dan harap mereka yang lebih berpengalaman dapat berkongsi pendapat di sini. Kad Kredit Pada saya kad…

Jom Tengok Saham – KHSB

Sebab kerja saya hari-hari tengok saham je, rasanya ada jugak faedah kalau saya kongsikan pemerhatian saya pada pasaran. Tujuan saya mudah, nak ajak anak muda lain untuk meminati bidang ini. Belajar slow-slow. Beberapa hari lepas, saya ada menghantar tweet yang berbunyi: AirAsia, KHSB, JCY [Link] – 23 Feb Pada masa itu, harga KHSB adalah pada…