Pelepasan Cukai Pendapatan 2017

Dah Ogos ni, jadi eloklah start kumpulkan resit untuk pelepasan cukai pendapatan bagi tahun taksiran 2017. Jangan tahun depan masa sibuk nak isi borang e-filing baru terhegeh-hegeh nak kumpulan segala resit. Ada jugak yang baru nak ambil tahu pasal item yang dibenarkan untuk pelepasan cukai. Saya tahu ramai yang macam ni. Kalau tengok dalam laman…

Stock Pick 2017 – July Update

July 2017 ended with 47% growth. Aemulus is really kicking it. Growth will be certain this month when they report their next financial quarter. Right now, PE is over the roof. Ghlsys slept the whole month. Will publish next quarter report this month as well. Confident that this one will shine this year. Hsplant. No catalyst….

Kenapa Saya Tak Minat Melabur Dalam IPO

Antara IPO terhangat tahun ni adalah Lotte Chemical Titan yang baru disenaraikan bulan lepas. Tak pasti kenapa hangat tak tentu pasal, saya dengar lebih ramai orang bercakap tentang IPO ni berbanding IPO lain (seperti AdvanceCon Holdings yang successful). Mungkin sebab company ni nama dia sama dengan konglomerat besar di Korea iaitu Lotte (tak tau berapa…

1234