Masa Terbaik Untuk Membeli Saham

Bagi mereka yang nak melabur dalam saham, all the time is not the best time untuk membeli saham. Tak sama ya macam unit trust. Agen unit trust memang suka guna tagline ni bila orang tanya bila masa sesuai nak beli fund. Masa yang paling sesuai untuk membeli saham bagi tujuan pelaburan (bukan trading/short term play)…

MRT Sungai Buloh Kajang Line

Semalam saje-saje test MRT sempena pembukaan rasmi Sungai Buloh Kajang Line Isnin lepas. Ofis saya sebelah MRT je, harap tak lama lagi TTDI Plaza ni lebih meriah. Destinasi yang dituju adalah Pavillion yang terletak di stesen Bukit Bintang. Nama stesen sebenarnya dah rasmi jadi Pavillion Bukit Bintang tapi dalam sistem tiket MRT dan skrin maklumat…

VW Tiguan 2017 First Look

Baru dapat kereta ni beberapa hari lepas menyebabkan saya sibuk semacam sampak tak sempat update blog (alasan!) First impressions masa baru dapat kunci haritu, Wow, besarnya kereta ni! Ruang dalam luas dan dari luar memang nampak gagah. Ruang dalaman VW Tiguan ni fully utilized. Banyak ruang untuk menyimpan dan meletak barang dalam kereta. Sebagai seorang…

123