Kitaran Sakit Demam Dalam Rumah

Sejak Naurah masuk sekolah ni, demam dan selsema tu dah jadi isu bulanan. Sebelum ni, mungkin dua atau tiga bulan sekali je. Memang pening kepala jugak nak handle expecially part nak bagi ubat. Susah.. Satu nikmat dunia kalau anak dua tahun ni senang makan ubat. Kitarannya bermula macam ni. Daripada sihat, biasanya akan selsema dulu….

Beza Antara Masa Bujang & Berkeluarga

Bila dah kahwin, bekerja dan ada anak especially sekarang ni, rasa macam masa cepat sangat berlalu. Ingatan masa saya sedang bersiap untuk masuk OT sambut Naurah masih lagi segar walaupun hal tu dah berlalu dua tahun. Teringat lagi masa zaman belajar dulu. Pernah sampai sehari suntuk saya main game masa tu cuti. Memang gila. Masa…

Kenapa Lelaki Cepat Boroi Lepas Berkahwin?

Benda ni real dan saya rasa semua lelaki kena terima hakikat. Bila pergi kenduri kahwin kawan sebaya, memang boleh nampak la kawan lain yang dah kahwin terlebih sihat¬†daripada biasa. Kepada yang bujang, bersedialah kalau anda jenis yang nak maintain. Saya senaraikan tiga faktor utama lelaki yang baru berkahwin cepat boroi. 1. Kurang Bersenam Benda ni…

12345