Setahun Berbisnes

Sekadar pemerhatian saya setakat baru hampir setahun berbisnes secara full time. No Money No Talk Nak buka bisnes memang kena pakai duit. Tak banyak sikit mesti ada. Lagi banyak, lagi mudah urusannya. Cuma tak semestinya bisnes yang ditabur dengan duit banyak akan berjaya. Awal-awal mungkin nampak gah, tapi kalau pengurusan dan strateginya tak betul, takde…

Kitaran Sakit Demam Dalam Rumah

Sejak Naurah masuk sekolah ni, demam dan selsema tu dah jadi isu bulanan. Sebelum ni, mungkin dua atau tiga bulan sekali je. Memang pening kepala jugak nak handle expecially part nak bagi ubat. Susah.. Satu nikmat dunia kalau anak dua tahun ni senang makan ubat. Kitarannya bermula macam ni. Daripada sihat, biasanya akan selsema dulu….

Beza Antara Masa Bujang & Berkeluarga

Bila dah kahwin, bekerja dan ada anak especially sekarang ni, rasa macam masa cepat sangat berlalu. Ingatan masa saya sedang bersiap untuk masuk OT sambut Naurah masih lagi segar walaupun hal tu dah berlalu dua tahun. Teringat lagi masa zaman belajar dulu. Pernah sampai sehari suntuk saya main game masa tu cuti. Memang gila. Masa…

1234