Creating Demand

Mungkin ada yang perasan muka saya terpampang dalam sebuah akhbar hari ni. Kalau tak perasan tu, takpe saya faham sebab memang susah nak percaya muka tak banyak berubah berbanding zaman blog meletup-letup dulu. Kalau jumpa, taulah apa yang saya buat sekarang. Perniagaan saya lebih kepada mencipta demand. Sebenarnya perniagaan fesyen memang macam tu, hasilkan sesuatu…

Bila Jenama Dah Kuat

Dalam perniagaan, penjenamaan adalah strategi jangkamasa panjang yang penting. Penjenamaan adalah kunci samada sesebuah perniagaan tersebut boleh mengalahkan pesaingnya atau tidak dan juga merupakan nadi kepada perniagaan tersebut selagi mereka ingin kekal menjalankan perniagaan. Dengan jenama yang kuat, pelbagai produk lain boleh dihasilkan dan peminat jenama akan tetap membelinya asalkan produk tersebut jatuh dalam paras…

Setahun Berbisnes

Sekadar pemerhatian saya setakat baru hampir setahun berbisnes secara full time. No Money No Talk Nak buka bisnes memang kena pakai duit. Tak banyak sikit mesti ada. Lagi banyak, lagi mudah urusannya. Cuma tak semestinya bisnes yang ditabur dengan duit banyak akan berjaya. Awal-awal mungkin nampak gah, tapi kalau pengurusan dan strateginya tak betul, takde…

1234