Bila Jenama Dah Kuat

Dalam perniagaan, penjenamaan adalah strategi jangkamasa panjang yang penting. Penjenamaan adalah kunci samada sesebuah perniagaan tersebut boleh mengalahkan pesaingnya atau tidak dan juga merupakan nadi kepada perniagaan tersebut selagi mereka ingin kekal menjalankan perniagaan. Dengan jenama yang kuat, pelbagai produk lain boleh dihasilkan dan peminat jenama akan tetap membelinya asalkan produk tersebut jatuh dalam paras…

Setahun Berbisnes

Sekadar pemerhatian saya setakat baru hampir setahun berbisnes secara full time. No Money No Talk Nak buka bisnes memang kena pakai duit. Tak banyak sikit mesti ada. Lagi banyak, lagi mudah urusannya. Cuma tak semestinya bisnes yang ditabur dengan duit banyak akan berjaya. Awal-awal mungkin nampak gah, tapi kalau pengurusan dan strateginya tak betul, takde…

Kitaran Sakit Demam Dalam Rumah

Sejak Naurah masuk sekolah ni, demam dan selsema tu dah jadi isu bulanan. Sebelum ni, mungkin dua atau tiga bulan sekali je. Memang pening kepala jugak nak handle expecially part nak bagi ubat. Susah.. Satu nikmat dunia kalau anak dua tahun ni senang makan ubat. Kitarannya bermula macam ni. Daripada sihat, biasanya akan selsema dulu….

123