Cabaran Menguruskan SME

Ingat senang ke ada syarikat sendiri? Dua benda ni penting kalau anda bercita-cita nak buat bisnes sendiri. Semua bisnes sama. Ni tak sentuh lagi spesific challenges dalam bisnes tu sendiri. Kalau nak deep dive, panjang lagi ceritanya. Getting business, Creating revenue Pastinya cabaran yang perlu dihadapi oleh usahawan setiap hari. Memang awal-awal tu nampaklah potensi…

Creating Demand

Mungkin ada yang perasan muka saya terpampang dalam sebuah akhbar hari ni. Kalau tak perasan tu, takpe saya faham sebab memang susah nak percaya muka tak banyak berubah berbanding zaman blog meletup-letup dulu. Kalau jumpa, taulah apa yang saya buat sekarang. Perniagaan saya lebih kepada mencipta demand. Sebenarnya perniagaan fesyen memang macam tu, hasilkan sesuatu…

Bila Jenama Dah Kuat

Dalam perniagaan, penjenamaan adalah strategi jangkamasa panjang yang penting. Penjenamaan adalah kunci samada sesebuah perniagaan tersebut boleh mengalahkan pesaingnya atau tidak dan juga merupakan nadi kepada perniagaan tersebut selagi mereka ingin kekal menjalankan perniagaan. Dengan jenama yang kuat, pelbagai produk lain boleh dihasilkan dan peminat jenama akan tetap membelinya asalkan produk tersebut jatuh dalam paras…

123