First Anniversary

ariff-shah-zalikha-nikah

Setahun yang lepas, saya tengah sibuk dengan persiapan untuk bernikah pada keesokan harinya. Alhamdulillah esok ulangtahun pertama perkahwinan saya. Daripada budak bujang gaji tak sampai RM3,000, saya kini: Bakal bergelar bapa Bekerja di sebuah Multi-National Company dari Switzerland dan boleh dikatakan sebagai pakar spare-part kapal terbang Perunding cara Takaful yang mampu memberikan nasihat kewangan berguna kepada fresh […]

Bukan Salah Kucing

kucing

Dapat surat ni beberapa hari yang lalu. Ada jiran yang tak puas hati dengan kucing-kucing tak bertuan yang berkeliaran di kawasan perumahan di sini. Saya memang tabik semangat tak nak tegur orang sebelah penghantar surat ni sampai sanggup print, beli setem dan pos surat-surat ni di pejabat pos semata-mata nak sampaikan mesej untuk memerangi kucing-kucing […]

Kalau Anak Sakit Malam-Malam Nak Buat Apa?

640_sick_kid

Isteri saya belum delivered lagi, tapi sebab saya seorang penasihat Takaful, Alhamdulillah saya dah tau apa nak buat kalau berlaku situasi macam ni nanti. Kisahnya bermula hari Selasa lepas. Salah seorang client contact saya, beritahu anaknya, suspect denggi. Mungkin dari simptom demam panas yang berterusan dan berlarutan. Masa tu dia tanya, nak buat apa? Terus ke […]