Bukan Shopping Raya

Lelaki kalau nak shopping raya ni apalah sangat yang nak dibeli kan? Kalau perempuan yelah, macam-macam boleh shopping.

Jadi disebabkan saya nak ke Jepun tak lama lagi, bolehlah shopping sikit untuk trip ni. Saya akan ke Jepun awal September nanti, masa tu dah penghujung musim panas. Jadi tak panas sangat dan tak sejuk. Just nice.

Shopping kali ini dilakukan di laman Nile.com.my. Musim raya ni shopping mall semua penuh dan sesak, inilah masanya memanfaatkan online store yang dah banyak wujud sekarang ni. Duduk rumah je shopping, barang yang dibeli akan dihantar.

nile-1

Gunakan perkhidmatan 24 hours COD kalau nak barang sampai cepat.

nile-ariff-1

Baju pakai santai kat rumah @ RM12.80. Takpelah besar sikit. V-neck bukan untuk golongan gay sahaja.

nile-ariff-3

Black casual T@RM14.50. Saya jenis yang suka simple-simple. Lagi selesa. Document holder @RM24.00 tu macam menarik je.

nile-ariff-4

Backpack ni @RM29.90 sesuai untuk bawa masa jalan-jalan Jepun nanti. Stylo gak.

nile-ariff-5

Disebabkan saya akan melawat kawasan pergunungan dan perkampungan kat Jepun, so boleh expect cuaca sejuk nanti. Elok bawa jaket macam ni @RM43.00 sehelai just in-case.

nile-ariff-6

Sesuai gak buat baju raya ni @RM28.90. hoho..

nile-ariff-2

And last but not least. Sorry seksi sikit. Sesuai sangat untuk dipakai semasa jogging @RM29.90. Bakar lemak lepas raya nanti.

Barang-barang kat Nile ni memang harga berpatutan. 24 delivery is on-time, tapi hari Ahad mereka tak hantar barang. Saya order barang hari Sabtu, hari Isnin baru dapat.

Lately ni saya tengok macam-macam lagi barang masuk kat Nile. Mungkin sebab nak raya, jadi mereka bawa masuk stok baru. Rasa macam rugi pulak beli awal haritu. Takpelah. Maybe next time.

nile

Dapatkan perkhidmatan Free Delivery sempena bulan Ramadhan ini dengan pembelian minima RM48 di @ nile.com.my. Check out FREE DELIVERY promo >>here<<

So korang apa lagi. Bolehlah usha baju yang ada kat sana. Mana tau ada yang berkenan ke.

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

20 Comments