10 Blog Kacak Blogger Lelaki Malaysia

Sebelum ni korang dah tengok senarai 7 Blog Cantik Blogger Perempuan Malaysia – Blogspot. Aku tengok dapat sambutan yang luar biasa, ada 100+ Facebook Like kat situ. Ada juga kritikan daripada suara-suara kecil yang aku dapat. That’s normal because in life you can’t live up to everybody’s expectations.

Untuk pengetahuan semua senarai lepas hanyalah senarai (bukan ranking) dan aku pilih berdasarkan originaliti (custom made header), kebersihan blog (image propertly aligned, resized) dan pemilihan warna yang bersesuaian. Kalau ada banner ads, aku view blog tu dengan browser Firefox + Adblock Plus supaya ads yang mencacatkan design blog tu tak kelihatan (ada blog banyak sangat ads). Kontent blog tidak diambil kira sama sekali sebab kalau nak ambil kira semua tu, tak akan wujud senarai tu. So yeah, kalau nak complain banyak-banyak, nominatelah Malaysian blog yang korang rasa lagi bagus design dia daripada apa yang aku dah senaraikan.

Matlamat aku senang je, so that blogger kita lebih rajin nak buat blog cantik-cantik. Pada masa yang sama, pemilik blog yang bertungkus-lumus nak buat semua tu akan rasa usaha mereka dihargai. Hebat macam mana pun skil orang tu dalam merekabentuk blog ni, dia akan berhadapan dengan susah payah dulu sebab sudah tentu la dia nak buat something yang lebih hebat daripada apa yang dia mampu buat kan.. Manusia memang macam tu, sentiasa tak berpuas hati dengan apa yang mereka ada. They always want something more.

So enjoy list untuk kategori lelaki ni. Lebih 300+ blog aku dah tengok, tapi aku tau ada lagi yang layak diluar sana. So please nominate. Apa-apa sahaja blog, site, blogshop, asalkan dimiliki oleh orang Malaysia.

Ezhan-Artwork

Flisterz

Zack Zukhairi

Biskoot™

brought to you by

Jerung Perkasa

Just Khai

Si Bintang

Man-Sur

Boonto

Abdus Fauzi

***

Kalau sesiapa personally kenal owner blog-blog ni, I’d appreciate it if korang boleh inform diorang. Kebanyakannya memang first time masuk blog diorang. Thanks!

Amacam? Do you like?

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

137 Comments