10 Blog Kacak Blogger Lelaki Malaysia

Sebelum ni korang dah tengok senarai 7 Blog Cantik Blogger Perempuan Malaysia – Blogspot. Aku tengok dapat sambutan yang luar biasa, ada 100+ Facebook Like kat situ. Ada juga kritikan daripada suara-suara kecil yang aku dapat. That’s normal because in life you can’t live up to everybody’s expectations.

Untuk pengetahuan semua senarai lepas hanyalah senarai (bukan ranking) dan aku pilih berdasarkan originaliti (custom made header), kebersihan blog (image propertly aligned, resized) dan pemilihan warna yang bersesuaian. Kalau ada banner ads, aku view blog tu dengan browser Firefox + Adblock Plus supaya ads yang mencacatkan design blog tu tak kelihatan (ada blog banyak sangat ads). Kontent blog tidak diambil kira sama sekali sebab kalau nak ambil kira semua tu, tak akan wujud senarai tu. So yeah, kalau nak complain banyak-banyak, nominatelah Malaysian blog yang korang rasa lagi bagus design dia daripada apa yang aku dah senaraikan.

Matlamat aku senang je, so that blogger kita lebih rajin nak buat blog cantik-cantik. Pada masa yang sama, pemilik blog yang bertungkus-lumus nak buat semua tu akan rasa usaha mereka dihargai. Hebat macam mana pun skil orang tu dalam merekabentuk blog ni, dia akan berhadapan dengan susah payah dulu sebab sudah tentu la dia nak buat something yang lebih hebat daripada apa yang dia mampu buat kan.. Manusia memang macam tu, sentiasa tak berpuas hati dengan apa yang mereka ada. They always want something more.

So enjoy list untuk kategori lelaki ni. Lebih 300+ blog aku dah tengok, tapi aku tau ada lagi yang layak diluar sana. So please nominate. Apa-apa sahaja blog, site, blogshop, asalkan dimiliki oleh orang Malaysia.

Ezhan-Artwork

Flisterz

Zack Zukhairi

Biskoot™

brought to you by

Jerung Perkasa

Just Khai

Si Bintang

Man-Sur

Boonto

Abdus Fauzi

***

Kalau sesiapa personally kenal owner blog-blog ni, I’d appreciate it if korang boleh inform diorang. Kebanyakannya memang first time masuk blog diorang. Thanks!

Amacam? Do you like?

Comments

  1. eastbullet says

    membaca entri ini membuatkan aku terasa mahu ubah lagi design blog.. sesungguhnya manusia itu tidak pernah puas dengan apa yang dia ada.. aduh~

  2. manakedai says

    hmm memang best blog2 di atas.. kami suka n love them all.. syabas bro..teruskan usaha anda blogging!

    blogging medium terbaik utk berkongsi apa saja..!!

    BLOG FOR LIFE!

    yeah…

  3. says

    rajin betul diorang nak edit-edit theme sampai jadi cenggitu kan?hehe…
    mesti ada asas kukuh untuk buat theme jadi macam tuh dan lebih penting, ada masa :)

    bila pulak blog ni akan jadi kacak? :)

    • ariff says

      yup. Lepas aku feature kemain kreatif lagi dia jadi. Bertambah rajin. Kira macam batu loncatan kot masa aku feature tu :P

      haha~

  4. hydir says

    semuanya ada style tersendiri .. boleh belajar lagi dgn diorang :)
    .-= Cerita terbaru hydir.. [Mini Post] Bacalah Doa Qunut Nazilah untuk membantu saudara kita di Gaza =-.

    • ariff says

      Haha.. Dah header besar, kenalah besar2. Biasa aku amik header dan masuk satu entri untuk screenshot tu

  5. says

    yes! topo tak kacak :D
    hahaha
    tapi memang design yang top tip top la. :D

    aku suka tengok designer yang leh buat blog jadi cantik lagi2 yang guna blogspot
    .-= Cerita terbaru TMUkmkd.. Tona Warna Menggunakan Berus Didalam GIMP =-.

  6. says

    budak2 muda memang kreatif..
    lain le cam aku.. otak dah beku.. nak design2 ni memang dah tak pandai dah..
    harap tulis merapu je la

  7. lazaac says

    blog lazaac tak cukup kacak lagi… haha.. tapi dorang yg ada dalam list tu mmg hebat… :) tahniah…
    .-= Cerita terbaru lazaac.. Opera & Chrome, mana satu lagi hebat? =-.

  8. says

    trimas bro senaraikan blog aku disini…
    terharu siot..
    tapi hari ni blog aku down..
    ade problem skit…
    huhu…
    paperpon thanks..

    • ariff says

      Itulah. Down dari semalam kan. Biasalah tu. Aku pun baru recover dari problem beberapa hari lepas.

    • ariff says

      Yup. Next entri memang buat tu. Dah ade sume, tapi kalau ada cadangan boleh je kasi.

  9. AyieBlog says

    salam,wa cantik theme teringin nak buat theme sendiri,insyallah dalam masa terdekat nak design theme :)
    .-= Cerita terbaru AyieBlog.. Domain+hosting+theme baru.. =-.

  10. fndrocka says

    belognya kacak..orangnya kita tak tahu lagi.haha
    .-= Cerita terbaru fndrocka.. Mendekatkan diri dengan puaka =-.

  11. MrRollies says

    Kebanyakannya aku dah masok..
    Memang terbaek =D
    .-= Cerita terbaru MrRollies.. Hoi!,Kenapa Dengan kau?! =-.

  12. Zaki Helmi says

    1 blog je yg aku pernah masuk sebelum ni. Blog flisterz. Blog dia memang paling kacak. Aku suka tengok. Yg lain2 pun semua kreatif. Salut!

  13. Wan Perlis says

    bila blog aku nak masuk carta ni hehe
    .-= Cerita terbaru Wan Perlis.. Kenapa Youtube video streaming slow ? =-.

  14. says

    Sesungguhnya aku dengki cara baik dengan mereka2 suma di atas..hahahah…Zack sorang jer aku follow..yg lain xpenah masuk..jerung perkasa ngan justkhai penah masuk gak… skang jugak aku masuk…jom usha…ah ha
    .-= Cerita terbaru Miro.. Kaedah Rasulullah Mendidik Isteri =-.

    • AyieBlog says

      dengki dalam hal yang baik is ok,dengki nak jadi mcm depe.. hehehe bagus2.. ayie pun dengki nie.. :)
      .-= Cerita terbaru AyieBlog.. Domain+hosting+theme baru.. =-.

  15. says

    yey. dah ada yang lelaki cuma tambah 3 je ey? HA HA HA btw ezhan punya superb gila. lawa sgt.

    yg biskoot pun lawa. smart blog dia <3
    .-= Cerita terbaru Liyana L.. Cita² saya musnah selepas isu crocs berinspirasi kalimah allah. =-.