Ben Folds Does Chatroulette Live

Jangan terkejut. Kadang-kadang anjing pun chatting kat chatroulette

Video ni pasal pemain piano Ben Folds yang menghiburkan 2000 peminatnya di sebuah konsert dengan menyanyikan lagu berkaitan orang yang sedang online bersamanya di Chatroulette. Aku rasa ramai orang tak tahu lagi pasal Chatroulette, benda ni pun kawan aku Amir Fikrie yang introduce. Dia cakap boleh jadi subjek menarik kat blog aku, tapi time tu takde idea lagi nak tulis.

Chatroulette ni adalah sebuah website yang membolehkan korang video chat dengan sesiapa sahaja secara anonymous (tak payah register). Orang tak tau kita siapa dan kita tak tau dengan siapa kita chat. Cuma boleh nampak webcam dia on aje. Menarik kan? Pelik pun ade gak la, tapi ni dunia internet. Benda pelik boleh diterima..

Cuma kena open minded la dan berjaga-jaga sebab banyak gak orang gila dan orang gila seks kat situ. Tapi apa sangat dia boleh buat.. Kita just tengok je. Kalau aku bosan tahap gaban aku layan la Chatroulette ni, kacau orang. haha!! Cuma jangan terkejut dengan kegilaan orang dalam dunia ni, ini adalah peringatan. Ariff Shah tak akan bertanggungjawab terhadap apa-apa implikasi kalau korang guna Chatroulette lepas baca entri ni.

*Aku tau semua orang stress dengan Geng Blogger tak boleh masuk hari ni. Aku pun. Kalau jumpa mangkuk tu memang aku panggil 5000 ahli Geng Blogger belasah Melayu bodoh tu. Harap video ni dapat la korang lupakan pasal stress tu kejap*


Ben Folds Does Chatroulette Live

Apparently this is the latest hit video on Youtube and College Humor. For those who doesn’t know, Chatroulette is a site where you can video chat with random strangers on the internet. Sounds weird, but then it’s the internet we’re talking about; a world without no boundaries.

Quoted from somewhere:
Warning – it is Not Safe For Work or for Children. You will see nudity. The best way to take in the site is in a group. I have logged on twice with friends and the experience produced howls of laughter. You will see a lot of weird stuff. You might even do a lot of weird stuff. It is quite possible you will never leave your home again.

In this video, this piano player Ben Folds entertained a crowd of 2000 people playing an ode to Chatroulette users. Cool!! Oh how I wish Malaysians are just as talented and creative like this.

17 Comments