3 Tips Untuk Buat Blog Anda Lebih Baik

Ditujukan kepada pengguna Blogspot, tapi yang guna WordPress pun boleh tengok 1. Pastikan blog anda load dengan pantas Kalau blog anda penuh sangat dengan widget yang ntah hape-hape, kurangkan sikit. Maklumlah internet broadband Malaysia bukannya laju sangat. Jadi kalau page load lambat, lama-lama orang fed up jugak nak tunggu. Test sendiri dulu. Clearkan history,cookies dan…

High Speed Internet

This post completes my previous post on the comparison between internet costs in Russia and Malaysia (Bahasa Malaysia). Since the announcement about the implementation of High Speed Broadband (HSBB) rumors are spreading around that the alleged 100 (or was it 10?) Mbps speed will cost around RM500 per month!! Are you kidding me? No home…

Tutorial Innit Nuffnang

Okeh, mungkin ramai yang tak tahu pasal Innit Nuffnang ni. Ni aku ajar sikit trick dia. Innit ni adalah tempat untuk pos update pasal blog korang. Let’s say korang baru update tadi, pastu ko login masuk Innit. Klik add new post and lepas tu kat kotak “Choose a blog to auto update” klik retrive untuk…