Arm Wrestling Sampai Patah Tangan

Baru-baru nih ada sorang kawan aku (gym member) patah tangan sebab arm wrestling dengan budak Russia. Cerita yang aku dengar macam ni lah lebih kurang..

Mamat tu arm wrestling ngan budak Russia nih. Pertarungan sengit, masing-masing tak tunjuk tanda-tanda nak kalah. Lepas tu tiba-tiba tangan dia ni patah. Masa tu tangan dia dah tak leh gerak. Dipendekkan cerita (sebab aku tak dengar cerita sebenar daripada tuan punya badan, jadi malas nak goreng banyak-banyak) dia dimasukkan ke hospital, tangan kena simen dan esok operation masuk besi.

Kalau rajin lagi, ni baca la chat aku dengan kawan rapat dia tentang macam mana boleh berlaku.

arifuddien ayob: gini
arifuddien ayob: wat stakat aku taw la
arifuddien ayob: brat
arifuddien ayob: masa ari tu
arifuddien ayob: die sdah workout
arifuddien ayob: kt gim
arifuddien ayob: msa tu
arifuddien ayob: nk blik dah
arifuddien ayob: tgh bersiap2 nk blik
arifuddien ayob: tp
arifuddien ayob: ado sorng
arifuddien ayob: org rusia
arifuddien ayob: ajak die
arifuddien ayob: lwn tgn
arifuddien ayob: dio x mau
arifuddien ayob: tp ore rusia tu mcm pksa jah
arifuddien ayob: jd
arifuddien ayob: brat lwn je lah
arifuddien ayob: lpas tu
arifuddien ayob: tba2
arifuddien ayob: tgn brat patah
arifuddien ayob: xtaw mcmne bleh ptah
blog.ariff: dia kalah ke?
blog.ariff: atau tiba2 patah?

arifuddien ayob: x
arifuddien ayob: tgh seri lg
arifuddien ayob: tiba2 ptah
blog.ariff: Ooo
arifuddien ayob: baru je start
arifuddien ayob: aku x taw jgak
arifuddien ayob: ni pun dari cite muaz
arifuddien ayob: aku g gim awl ari tu
blog.ariff: muaz saksi lah ni?
arifuddien ayob: muaz dgn begi

– Terima kasih arifuddien ayob

Cerita banyak tak guna, orang cakap aku buat cerita pulak. Aku sendiri pun nak percaya benda ni bulat-bulat masa first time dengar susah gak sebab macam mustahil la lawan tangan camtu sampai boleh patah. Mamat tu otot jenis besar maut punya kot, jadi takkan la tangan dia kena hentak itu macam je sampai patah kan.

Tangan kiri yang patah, selepas dan sebelum disimen

Patah dol! haha~ Memang susah nak percaya! Pertama kali dalam hidup aku dengar kisah camni. Aku ni bukan apa, panas gak ah sebab lagi satu weekend je nak pergi Kursk, budak ni main bola baling. Tangan memang kuat tahap maut punya, so sekali dia rejam clean shot kat keeper tu, kalau keeper block pun silap-silap boleh rebah. Tak tipu beb~ Dah ada yang kena.. Tapi takpelah. Nak buat camane kan.. Tunggu tahun depan jelah ko main Brat (nama panggilan kawan aku nih)

***

Tangan aku ni pun sebenarnya memang terasa ‘something’ lagi sejak injury aku yang dulu. Kalau main bola baling tu kadang-kadang terasa gak ah masa nak rejam bola tu. Kena jaga ni.. Aku tak nak la jadi ‘disabled’ sebelum game start. Penat kot training..

34 Comments