30 Yang Kelakar #kuasagelangAC

AC Mizal menjadi popular semula apabila mengumumkan bahawa dia nak masuk UMNO dan twitterjaya memberikan respon tentang hal ini  dengan menggunakan hashtag #kuasagelangAC. Untuk pengetahuan semua, gelang AC dikatakan adalah gelang murahan yang diimport dari China dan dijual pada harga ~ RM1000. Bukti samada gelang tersebut benar-benar berkuasa masih diragui namun ini sememangnya adalah topik kelakar untuk membahan AC Mizal di Twitter.

  • dengan adanya #kuasagelangac, nasib saya bertambah baik..baru-baru ini aplication credit card saya dah diluluskan.. – @orangakaun
  • #kuasagelangac membuatkan maharaja lawak menjadi bertambah-tambah lawak – @azizuan
  • dlulu nak shopping saya keluarkan credit card.. sekarang saya hanya perlu keluarkan gelang.. #kuasagelangAC segala mimpi menjadi realiti – @nurulmelati
  • Kereta saya boleh membawa saya ke tempat kerja dengan adanya#kuasagelangAC – @farikhafieqa
  • Dgn #kuasagelangAC adakah rkyat boleh paksa UMNO adekn PRU adil, terbuka, telus & lebih baik demokrasinya? – @clearmankind
  • sudah mati pucuk?tapi mahukan anak lagi? Gunakanlah #kuasagelangAC – @mosenwasabe
  • dulu saya hensem, kini sudah menjad huduh. Terima kasih #kuasagelangAC – @mohdshaza
  • Terima kasih gelang AC. Saya kini semakin rajin solat di awal waktu. Belum masuk waktu pun sudah solat. #kuasagelangAC – @taroathirah
  • Dulu saya ada lima orang awek,sekarang saya ada lapan orang awek single handedly. Terima kasih #kuasaGelangAC – @amirsyafiq
  • Info Hantu Kak limah 2 – mamat khalid ckp #kuasaGelangAC dpt menyembuhkan kaki ucop, dh tak payah wilcha. – @imiziq
  • @anwaribrahim patut pakai gelang AC. InsyaAllah dengan #kuasagelangAC dapat menang kes – @AyamDanBabi
  • terima kasih kepada Gelang AC. Green Technology dapat dilaksanakan dengan #kuasagelangAC – @AyamDanBabi
  • semenjak pakaikan gelang AC pada anjing saya,saya tinggal diluar rumah manakala anjing saya pula tidur bersama isteri saya.#KuasaGelangAC – @abelljefrry
  • #kuasagelangAC kais pagi makan sampai besok pagi – @kusahafiez
  • kalau beli UTUSAN dapat #kuasaGelangAC tak? – @kartunisgandum
  • ac mizal join umno & dgn #kuasagelangac pemakai secara auto mnjadi ahli umno seumur hidup.. – @midyx
  • Dgn #kuasagelangAC , selena gomez bakal jadi milik korang – @faizalsky0ne
  • #kuasagelangAC kereta tak akan kena tarek – @obefiend
  • Petua Melayu Lama: Jika anak anda suka menangis, jerutlah gelang AC di lehernya. dengan #kuasagelangAC bayi anda akan senyap. – @AyamDanBabi
  • ..dan AC Mizal melemparkan gelangnya ke ladang gandum. POOF! jadilah cocoa crunch #kuasagelangAC – @afifsani
  • dengan #kuasagelangAC minggu ni gaji masuk. bole shopping dan beli gelang baru untuk tambahkan #kuasagelangAC – @meerkatofkl
  • blog awek yang tak cun mempunyai 20000 followers #kuasaGelangAC – @nasrulmohamad
  • #kuasagelangAC ada built-in GPS, so boleh check-in #4sq kat mana-mana je :p – @cairellmarwan
  • Hanya 5 minit ke Melaka dari KL dengan menggunakan#kuasagelangAC .. – @eusrey
  • Hari Isnin pertama setiap bulan akan diistiharkan Cuti Umum sempena kemunculan #kuasaGelangAC dlm kerajaan BN – @jailanish
  • Goallllll Bolton #kuasagelangAC – @idlan79
  • dr mahathir punya ingatan mantap #kuasagelangAC – @mudin001
  • Petronas lancar RON95 baru dgn tambahan #kuasagelangAC – @ah_tank
  • Ac skrg nak jual keris pulak sbb budak2 main #kuasagelangAC secara pukal – @bertlotus
  • Sebenarnya hikmat #kuasagelangAC ada 7 kesemuanya.. – @midyx

Tapi aku rasa #tanyanajib dulu lagi best. haha!

Blogger yang juga seorang engineer atau engineer yang juga seorang blogger. Graduan Universiti Penerbangan Moscow, Russia. Bukan Russian spy.

42 Comments